Openingstijden in september 2018

De praktijk is van 10 t/m 14 september gesloten. Gedurende deze tijd staat het antwoordapparaat aan, zodat je een bericht kunt achterlaten. Dit luister ik op maandag 17 september af. Je kunt ook een e-mail sturen met je bericht naar info@destimulus.nl of een reactie sturen via het contactformulier op deze pagina.

Keuzehulp zorgverzekering 2019

Misschien nog wat vroeg, maar het einde van het jaar komt sneller dan je denkt! Meldt je via deze link aan en je krijgt in december eenmalig een e-mail met objectieve en eerlijke informatie over de zorgverzekeraars en de polissen (prijs/kwaliteit, administratielast, restitutie, keuzevrijheid ea). Zo kun je goed afwegen welke keuze je maakt als het gaat om fysiotherapie.

Neurokinetische therapie: cursus Level 3 in Amsterdam

Op 21 en 22 juli 2018 werd de cursus Neurokinetische therapie (NKT) Level 3 voor het eerst in Amsterdam gegeven. Met als docent David Weinstock, de grondlegger van NKT. Omdat ik deze cursus vorig jaar al in Londen gevolgd heb, werd ik gevraagd om nu te komen assisteren. Prachtig systeem: je hoort alle cursusinformatie nog een keer voorbij komen én je geeft zelf extra uitleg en begeleiding aan de nieuwe cursisten. Kortom: een zeer geslaagd weekend!

Opleiding Neurokinetische Therapie afgerond in Londen

Begin Juli heb ik het laatste deel van de cursus Neurokinetische Therapie afgerond in Londen. Met behulp van deze onderzoeks- en behandelmethode kan ik nauwkeurig testen hoe je hersenen je spieren aansturen. De oorzaak van veel pijnklachten, waaronder myofasciale pijn, ligt in een niet optimale aansturing van spieren. Een verstoord aanspanningspatroon van de buikspieren bijvoorbeeld, kan zorgen voor overactieve rugspieren. Als dit aanhoudt, loopt de spierspanning in de rugspieren op en krijg je rugpijn. Ik behandel dan niet alleen de pijnlijke rugspieren, maar activeer ook de aansturing van de buikspieren, zodat je lichaam weer evenwichtig functioneert. Het derde deel van de cursus Neurokinetische therapie was fascinerend. Ik heb geleerd hoe ik stoornissen die voortkomen uit de gewrichtsbanden (ligamenten), littekens (ook hele oude!), het tongbeen (?!?!) en de ogen kan diagnosticeren en behandelen. De cursus werd gegeven door de “Founding Father” van de Neurokinetische Therapie: David Weinstock (foto).

David Weinstock en Ida

Pagina 1 van 212