Tarieven in 2023

Om je ook in 2023 te kunnen voorzien van de beste behandeling is een verhoging van de tarieven noodzakelijk. De volgende tarieven voor fysiotherapie zullen per 1 januari 2023 gerekend worden:

 • Screening, intake en onderzoek zonder verwijzing   € 53,-
 • Intake en onderzoek na verwijzing                            € 53,-
 • Behandeling fysiotherapie/ dry needling                  € 46,-
 • Toeslag voor behandeling aan huis                           € 23,-
 • Telefonisch consult per kwartier                                € 23,-

NB: Als bij het eerste bezoek een screening, intake en onderzoek en ook een behandeling op dezelfde dag plaatsvinden, zijn de kosten daarvoor € 99,-.

Openingstijden in december 2022 en planning nieuwe aanmeldingen

In december is de praktijk geopend tot en met donderdag de 15de. Gedurende de Kerstperiode is de praktijk van 16 december tot en met 8 januari 2023 gesloten. Op maandag 9 januari begin ik weer.

Omdat er gedurende de Kerstvakantie geen waarneming is, zal ik vanaf begin december geen nieuwe aanmeldingen meer inplannen in 2022. Zeker kun je je aanmelden in december, maar de eerste intake en behandeling zullen dan in 2023 plaatsvinden.

Werkzaamheden Graaf Ottoplein

Vanaf 27 oktober worden er in opdracht van de gemeente Arnhem werkzaamheden uitgevoerd aan het Graaf Ottoplein, waar De Stimulus gevestigd is. Mogelijk is de praktijk daardoor wat lastiger bereikbaar. De toegang tot het plein is gedurende die tijd aan de Jacob Cremerstraat, dat is de kant van de benzinepomp. De werkzaamheden duren tot eind november.

Fysiotherapiebehandelingen en COVID-19

Om in de praktijk behandeld te kunnen worden, geldt het volgende:

 • Je hebt geen of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C);
 • Je hebt de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad;
 • Je hebt geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten;
 • Bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid is in de afgelopen 14 dagen geen corona vastgesteld.

Als je te maken hebt met de bovengenoemde klachten/symptomen, kun je wél contact opnemen, maar kijken we eerst wat de beste behandelmogelijkheden in jouw geval zullen zijn.

Wanneer je een afspraak in de praktijk hebt geldt:

Loop pas 5 minuten voor de aanvangstijd de wachtruimte binnen, desinfecteer daarna eerst je handen. Breng een eigen badlaken mee voor op de behandelbank. Ik zorg ervoor dat de praktijk en de oppervlakken die regelmatig aangeraakt worden, schoon blijven. Waar mogelijk houden we 1,5m afstand en waar gewenst of noodzakelijk volgens de algemene regels, draag ik handschoenen en/of een mondkapje.

Thuiswerkplekcheck

Werk je ook veel meer vanuit huis sinds de corona-pandemie? Vaak is je werkplek thuis niet hetzelfde ingericht als die op je werk. Je hebt misschien geen instelbare bureaustoel of je werkt alleen met een laptop. Voor korte tijd is dat geen probleem, maar als je de hele tijd zo zit kan dat leiden tot lichamelijk ongemak.

Doe daarom een thuiswerkplekcheck. Via beeldbellen checken we samen de ergonomie van je thuiswerkplek. Daarbij kijken we specifiek naar:

 • De inrichting en instelling van stoel, bureau, computer en andere hulpmiddelen waarmee je werkt;
 • Je houding tijdens het werken, je werktechniek;
 • Mogelijkheden die je hebt om je fysieke belasting zelf gunstig te beïnvloeden.

Je krijgt meteen praktische tips en adviezen over hoe je je thuiswerkplek optimaal kunt inrichten en hoe je lichamelijke klachten kunt voorkomen. Ook stuur ik je een naslagwerkje, zodat je alles nog eens rustig langs kunt lopen.

Wil je een afspraak maken voor de thuiswerkplekcheck? Neem dan contact op via           026-4450544 of mail: info@destimulus.nl

Cursus IMTAP in Zagreb

Op 10 en 11 november heb ik de cursus “Integrated Muscle Testing And Palpation” van de Amerikaan Thomas Wells gevolgd. Het waren 2 dagen van intense verdieping in spiertesten, palpatie en hoe je hiermee je diagnostiek nog veel beter kunt maken. Mijn begrip van spieren en hoe deze aangestuurd worden door het motorisch brein, zijn aangescherpt en verbeterd. Naast het verdiepen van kennis, heb ik ook nog even rond kunnen kijken in het mooie Zagreb!

“Myofascial pain syndrome often leaves doctors baffled and patients untreated”

TriggerPointComplexJan Dommerholt attendeerde mij op een aardig stukje dat in de Washington Post van 17 juni 2013 is verschenen. Als je helemaal onderaan de reacties leest, zie je een typisch voorbeeld van de Amerikaanse discussie tussen enerzijds de acupuncturisten en anderzijds de fysiotherapeuten die dry needling praktiseren. Acupuncturisten betrekken de stelling dat je pas na 3000 uren acupuncturistische studie veilig met naalden kunt werken en dat een dry needling cursus daarbij in het niet valt. Daarbij zien ze over het hoofd dat fysiotherapeuten een zeer gedegen anatomische kennis bezitten, die wellicht nog essentieler is om veilig met naalden te kunnen behandelen.

Lees het volledige artikel in de Washington Post van 17 juni 2013 (link, )

“Droge naald prikt spierknoopje weg”

droge_naaldIn het Dagblad van het Noorden van 11 februari 2012 staat een artikel uit een serie over zorg voor chronische pijn. Collega Dr. Carel Bron vertelt over hoe het denken over pijn en de gekozen behandelmethoden in de loop der tijd veranderen. Hij legt uit dat myofasciale pijn en triggerpoints een onderdeel van chronische pijnklachten kunnen zijn. Ook laat hij zien hoe triggerpoints met dry needling behandeld kunnen worden.

Lees het volledige artikel in het Dagblad van het Noorden van 11 februari 2012 (pdf, )