Coronavirus – laatste nieuws

De Stimulus is momenteel alleen geopend voor noodzakelijke fysiotherapeutische behandelingen. Als er een verwijzing van de arts is en als er niet gewacht kan worden met het starten van de behandeling, kun je een afspraak maken. Bij minder acute klachten kun je me mailen of bellen, dan kan ik je in eerste instantie van dienst zijn met advies of door middel van beeldbellen.

Als je al in behandeling bent en vragen hebt over je klachten of over je oefenschema, dan ook graag mailen of bellen. Alleen als het niet mogelijk is je zorg op afstand te geven en deze zorg wel strikt noodzakelijk is, kun je in de praktijk of aan huis behandeld worden.

Zodra er veranderingen zijn en de praktijk weer normaal open gaat, laat ik dit weten op deze website.

Vergoedingen zorgverzekeraars 2020

De meest recent bekende restitutie vergoedingen voor fysiotherapie bij de Stimulus staan in dit overzicht. Bij de naturapolissen staat aangegeven dat je moet bijbetalen. Hoeveel dat is, verschilt per verzekeraar. Kijk vooraf goed in je polisvoorwaarden hoe de vergoeding van niet-gecontracteerde fysiotherapie bij jouw verzekering geregeld is. Als het niet duidelijk is hoe je verzekering de behandelingen vergoedt, neem dan contact op met hun klantenservice hierover.

Openingstijden feestdagen

Rondom de Kerstdagen en de jaarwisseling is de praktijk gesloten van 21 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. Gedurende deze periode staat het antwoordapparaat aan zodat je een bericht kunt achterlaten. Je kunt ook altijd mailen naar info@destimulus.nl.

Cursus IMTAP in Zagreb

Op 10 en 11 november heb ik de cursus “Integrated Muscle Testing And Palpation” van de Amerikaan Thomas Wells gevolgd. Het waren 2 dagen van intense verdieping in spiertesten, palpatie en hoe je hiermee je diagnostiek nog veel beter kunt maken. Mijn begrip van spieren en hoe deze aangestuurd worden door het motorisch brein, zijn aangescherpt en verbeterd. Naast het verdiepen van kennis, heb ik ook nog even rond kunnen kijken in het mooie Zagreb!

“Myofascial pain syndrome often leaves doctors baffled and patients untreated”

TriggerPointComplexJan Dommerholt attendeerde mij op een aardig stukje dat in de Washington Post van 17 juni 2013 is verschenen. Als je helemaal onderaan de reacties leest, zie je een typisch voorbeeld van de Amerikaanse discussie tussen enerzijds de acupuncturisten en anderzijds de fysiotherapeuten die dry needling praktiseren. Acupuncturisten betrekken de stelling dat je pas na 3000 uren acupuncturistische studie veilig met naalden kunt werken en dat een dry needling cursus daarbij in het niet valt. Daarbij zien ze over het hoofd dat fysiotherapeuten een zeer gedegen anatomische kennis bezitten, die wellicht nog essentieler is om veilig met naalden te kunnen behandelen.

Lees het volledige artikel in de Washington Post van 17 juni 2013 (link, )

“Droge naald prikt spierknoopje weg”

droge_naaldIn het Dagblad van het Noorden van 11 februari 2012 staat een artikel uit een serie over zorg voor chronische pijn. Collega Dr. Carel Bron vertelt over hoe het denken over pijn en de gekozen behandelmethoden in de loop der tijd veranderen. Hij legt uit dat myofasciale pijn en triggerpoints een onderdeel van chronische pijnklachten kunnen zijn. Ook laat hij zien hoe triggerpoints met dry needling behandeld kunnen worden.

Lees het volledige artikel in het Dagblad van het Noorden van 11 februari 2012 (pdf, )

Pagina 1 van 212