Afspreken weer mogelijk!

Je hebt het ongetwijfeld gehoord in de media: je kunt weer afspreken voor behandeling bij de fysiotherapeut!

Vanaf 1 mei ga ik weer mensen inplannen in de praktijk. Je kunt me bellen als je een afspraak wilt: 026-4450544 of mailen: info@destimulus.nl. Om in de praktijk behandeld te kunnen worden, geldt het volgende:

  • Je hebt geen of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C);
  • Je hebt de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad;
  • Je hebt geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten;
  • Bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid is in de afgelopen 14 dagen geen corona vastgesteld.

Als je te maken hebt met de bovengenoemde klachten/symptomen, kun je wél contact opnemen, maar kijken we eerst wat de beste behandelmogelijkheden in jouw geval zullen zijn.

Wanneer je een afspraak in de praktijk hebt geldt:

Loop pas 5 minuten voor de aanvangstijd de wachtruimte binnen, was daarna eerst je handen. Breng een eigen badlaken mee voor op de behandelbank. Ik zorg ervoor dat de praktijk en de oppervlakken die regelmatig aangeraakt worden, schoon blijven. Waar mogelijk houden we 1,5m afstand en waar gewenst of noodzakelijk volgens de algemene regels, draag ik handschoenen en/of een mondkapje.

Vergoedingen zorgverzekeraars 2020

De meest recent bekende restitutie vergoedingen voor fysiotherapie bij de Stimulus staan in dit overzicht. Bij de naturapolissen staat aangegeven dat je moet bijbetalen. Hoeveel dat is, verschilt per verzekeraar. Kijk vooraf goed in je polisvoorwaarden hoe de vergoeding van niet-gecontracteerde fysiotherapie bij jouw verzekering geregeld is. Als het niet duidelijk is hoe je verzekering de behandelingen vergoedt, neem dan contact op met hun klantenservice hierover.

Cursus IMTAP in Zagreb

Op 10 en 11 november heb ik de cursus “Integrated Muscle Testing And Palpation” van de Amerikaan Thomas Wells gevolgd. Het waren 2 dagen van intense verdieping in spiertesten, palpatie en hoe je hiermee je diagnostiek nog veel beter kunt maken. Mijn begrip van spieren en hoe deze aangestuurd worden door het motorisch brein, zijn aangescherpt en verbeterd. Naast het verdiepen van kennis, heb ik ook nog even rond kunnen kijken in het mooie Zagreb!

“Myofascial pain syndrome often leaves doctors baffled and patients untreated”

TriggerPointComplexJan Dommerholt attendeerde mij op een aardig stukje dat in de Washington Post van 17 juni 2013 is verschenen. Als je helemaal onderaan de reacties leest, zie je een typisch voorbeeld van de Amerikaanse discussie tussen enerzijds de acupuncturisten en anderzijds de fysiotherapeuten die dry needling praktiseren. Acupuncturisten betrekken de stelling dat je pas na 3000 uren acupuncturistische studie veilig met naalden kunt werken en dat een dry needling cursus daarbij in het niet valt. Daarbij zien ze over het hoofd dat fysiotherapeuten een zeer gedegen anatomische kennis bezitten, die wellicht nog essentieler is om veilig met naalden te kunnen behandelen.

Lees het volledige artikel in de Washington Post van 17 juni 2013 (link, )

“Droge naald prikt spierknoopje weg”

droge_naaldIn het Dagblad van het Noorden van 11 februari 2012 staat een artikel uit een serie over zorg voor chronische pijn. Collega Dr. Carel Bron vertelt over hoe het denken over pijn en de gekozen behandelmethoden in de loop der tijd veranderen. Hij legt uit dat myofasciale pijn en triggerpoints een onderdeel van chronische pijnklachten kunnen zijn. Ook laat hij zien hoe triggerpoints met dry needling behandeld kunnen worden.

Lees het volledige artikel in het Dagblad van het Noorden van 11 februari 2012 (pdf, )

Pagina 1 van 212