Verkeershinder door werkzaamheden aan de John Frostbrug

Vanaf 23 juli 2022 tot 10 september 2022 is de John Frostbrug 7 weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeerd, inclusief openbaar vervoer en hulpdiensten. Fietser en voetgangers kunnen wel via de brug de andere kant van de stad bereiken. Alternatieve routes richting het centrum zijn de N325 Andrej Sacharovbrug (de Pleijbrug) en de Nelson Mandelabrug. Kijk op de website van Rijkswaterstraat voor meer informatie op de projectpagina over de John Frostbrugl.

Intake voor nieuwe aanmeldingen

Vanaf ongeveer half juli worden er geen afspraken meer ingepland voor intake/onderzoek van nieuwe patiënten. Dit in verband met de 3 weken praktijksluiting gedurende de zomervakantie. Het is daardoor niet mogelijk je de juiste continuïteit in het behandeltraject te bieden. Vanaf eind augustus/begin september worden er weer afspraken met nieuwe aanmelders gemaakt.

Tarieven in 2022

Vanwege stijgende kosten ben ik genoodzaakt mijn tarief te verhogen. Met ingang van 1 januari 2022 gaat een behandeling fysiotherapie/dry needling €42,- kosten. De andere tarieven blijven ongewijzigd.

Fysiotherapiebehandelingen en COVID-19

Om in de praktijk behandeld te kunnen worden, geldt het volgende:

  • Je hebt geen of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C);
  • Je hebt de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad;
  • Je hebt geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten;
  • Bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid is in de afgelopen 14 dagen geen corona vastgesteld.

Als je te maken hebt met de bovengenoemde klachten/symptomen, kun je wél contact opnemen, maar kijken we eerst wat de beste behandelmogelijkheden in jouw geval zullen zijn.

Wanneer je een afspraak in de praktijk hebt geldt:

Loop pas 5 minuten voor de aanvangstijd de wachtruimte binnen, desinfecteer daarna eerst je handen. Breng een eigen badlaken mee voor op de behandelbank. Ik zorg ervoor dat de praktijk en de oppervlakken die regelmatig aangeraakt worden, schoon blijven. Waar mogelijk houden we 1,5m afstand en waar gewenst of noodzakelijk volgens de algemene regels, draag ik handschoenen en/of een mondkapje.

Thuiswerkplekcheck

Werk je ook veel meer vanuit huis sinds de corona-pandemie? Vaak is je werkplek thuis niet hetzelfde ingericht als die op je werk. Je hebt misschien geen instelbare bureaustoel of je werkt alleen met een laptop. Voor korte tijd is dat geen probleem, maar als je de hele tijd zo zit kan dat leiden tot lichamelijk ongemak.

Doe daarom een thuiswerkplekcheck. Via beeldbellen checken we samen de ergonomie van je thuiswerkplek. Daarbij kijken we specifiek naar:

  • De inrichting en instelling van stoel, bureau, computer en andere hulpmiddelen waarmee je werkt;
  • Je houding tijdens het werken, je werktechniek;
  • Mogelijkheden die je hebt om je fysieke belasting zelf gunstig te beïnvloeden.

Je krijgt meteen praktische tips en adviezen over hoe je je thuiswerkplek optimaal kunt inrichten en hoe je lichamelijke klachten kunt voorkomen. Ook stuur ik je een naslagwerkje, zodat je alles nog eens rustig langs kunt lopen.

Wil je een afspraak maken voor de thuiswerkplekcheck? Neem dan contact op via           026-4450544 of mail: info@destimulus.nl

Cursus IMTAP in Zagreb

Op 10 en 11 november heb ik de cursus “Integrated Muscle Testing And Palpation” van de Amerikaan Thomas Wells gevolgd. Het waren 2 dagen van intense verdieping in spiertesten, palpatie en hoe je hiermee je diagnostiek nog veel beter kunt maken. Mijn begrip van spieren en hoe deze aangestuurd worden door het motorisch brein, zijn aangescherpt en verbeterd. Naast het verdiepen van kennis, heb ik ook nog even rond kunnen kijken in het mooie Zagreb!