Meest aanbevolen zorgpolissen in 2019

Dit jaar kon het beroepsgenootschap van fysiotherapeuten KNGF (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (je wordt dus toegelaten zonder dat naar je gezondheid wordt gekeken), dat je zelf mag bepalen naar welke zorgverlener je gaat (keuzevrijheid) en dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven.

Onderstaande polissen voor dekking van de kosten van fysiotherapeutische behandelingen, geven wat zij beloven. Geen medische selectie, geen behandelindex, vrije keuze en geen verplicht klanttevredenheidsonderzoek door de fysiotherapeut.

Je ziet naturapolissen en restitutiepolissen. We selecteerden de polissen die dekking geven voor 9, 12, 18, 27 en 36 behandelingen fysiotherapie. De vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg, zoals bij De Stimulus, is met een restitutiepolis het beste. Een restitutiepolis is vaak maar enkele euro’s duurder als een naturapolis. Vraag dit na bij je verzekering!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
  • Deel dit bericht via: