Over Ida de Boer

Over Ida de Boer

Ida de Boer (1967) is sinds 1994 werkzaam als fysiotherapeut, en sinds 1998 als bedrijfsfysiotherapeut bij Phion (voorheen Het Gelders Orkest) in Arnhem en Enschede.

Van 1994 tot 2010 was ik werkzaam in een particuliere praktijk in Heteren (Gld), waar ik in 2005 mede-eigenaar werd. Naast mijn specialisatie als bedrijfsfysiotherapeut, heb ik aanvullende kwalificaties in de orthopedische geneeskunde volgens Cyriax (2001), Feldenkrais (2003), biofeedback (2005) en myofeedback (2011).

In 2006 heb ik mij gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van myofasciale pijnklachten en dry needling. In 2010 ben ik een eigen, gespecialiseerde praktijk voor fysiotherapie “de Stimulus” gestart, waar ik me voornamelijk richt op diagnostiek en behandeling van myofasciale pijnklachten, muziek gerelateerde klachten en bedrijfsfysiotherapie.

In 2016 heb ik mijn Master of Science titel behaald als orofaciaal fysiotherapeut. Deze specialisatie sluit naadloos aan op mijn eerdere kennis. Aanvullend hierop heb ik in 2017 de opleiding Neurokinetische Therapie afgerond. Hiermee kan ik nog nauwkeuriger vaststellen waarom klachten zijn ontstaan en dus wat er nodig is om ze op te lossen.

Begin 2018 heb ik de cursus Anatomy in Motion (AiM) van Gary Ward gevolgd. AiM is een innovatief concept om pijn en dysfunctie in het menselijk lichaam te onderzoeken en te verbeteren via je looppatroon en lopen. Heel veel stoornissen in je bewegingsapparaat zijn op te sporen door een nauwkeurige analyse van je looppatroon en de beweeglijkheid in je voeten. Correcties hierin zorgen ervoor dat je letterlijk beter in balans komt doordat je je lichaam leert uit te lijnen. Hierdoor kun je zelf je pijnvrije bewegingsmogelijkheden vergroten. Het is een prachtige manier om het zelfherstellend vermogen van je lichaam eens bewust te ervaren!

In 2021 ben ik Running Fysiotherapeut geworden. Dat betekent dat ik hardlopen op professionele wijze kan inzetten als fysiotherapeutische interventie. Op een veilige en verantwoorde manier kan ik je de vaardigheid aanleren om 30 tot 60 minuten te kunnen hardlopen, met als voornaamste doel het verminderen van psychische klachten en verbetering van het fysieke verwerkingsvermogen. Daarnaast kan ik je adviseren over hardlopen, je begeleiden als je een hardloopblessure hebt en samen schema’s met je maken die leiden tot een door jou bepaalde prestatie.

Orofaciale fysiotherapie

De orofaciaal fysiotherapeut helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. De orofaciaal fysiotherapeut wordt soms wel kaakfysiotherapeut genoemd. Maar ook hoofdpijn, oorsuizen en duizeligheidsklachten horen thuis bij de orofaciaal fysiotherapeut. Er is vaak een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandarts-gnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist.

De orofaciaal fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in allerlei tandheelkundige aspecten, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. De orofaciaal fysiotherapeut is daarom de deskundige bij uitstek die je kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio.

Dry Needling kwalificaties

Ik ben gecertificeerd in dry needling door Myofasciale Pijn Seminars Groningen, in samenwerking met Myopain Seminars USA. Mijn opleiders zijn Dr. Jan Dommerholt, Dr. Carel Bron en Jo Franssen; autoriteiten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar myofasciale pijn en het schrijven van publicaties hierover. Autoriteiten op het gebied van diagnostiek en behandeling van myofasciale pijn. In Nederland geven zij de meest complete en uitgebreide opleiding op dit vakgebied. Andere cursussen behandelen niet standaard de hoofd-halsregio, handen en voeten, maar bij Myopain Seminars zijn dit vaste onderdelen in de opleiding. Afgestudeerden volgen jaarlijks een nascholing, waardoor je up to date blijft.

Registratie

  • BIG-register  –  19043334604
  • Kwaliteitsregister Fysiotherapie KRf  –  33129